Interplein Academy

Alles over Cholesterol en hart

Wat is een gezond cholesterol en hoe bereik je dat? Deze cursus geeft je tips om je cholesterol op een gezond niveau te houden.

32 INGESCHREVEN STUDENTEN

 

cholesterol

Bij het woord ‘cholesterol’ denken veel mensen al gauw aan iets negatiefs of gevaarlijks. Dat is niet helemaal terecht, want je hebt cholesterol ook nodig; het is een bouwstof voor je lichaamscellen.

Cholesterol is pas gevaarlijk als het te hoog wordt. Met een te hoog cholesterol heb je meer kans op een hartinfarct of een hartaanval. Het gaat er dus om dat je je cholesterol op een gezond niveau houdt. In deze cursus leer je wat je daar zelf aan kunt doen.

 

Wat is hartslagcoherentie?

 

Onze hartslag is gevoelig voor verschillende gebeurtenissen die plaatsvinden in lichaam en geest. De meeste mensen denken dat het hart de hele dag klopt in een gelijkmatig, onveranderlijk ritme, maar dit is niet het geval. Ons hart klopt sneller en langzamer door allerlei oorzaken.

 

Enige variatie in het hartritmepatroon is goed. Maar als het hartritmepatroon op de hartslagmonitor puntiger wordt, wijst dit op een overbelasting van het zenuwstelsel.

 

Coherentie van het zenuwstelsel betekent in balans zijn, en dit uit zich in je leven als de ervaring van  ‘flow’: Lichaam en geest zijn synchroon en het voelt alsof de dingen moeiteloos gebeuren in een positieve stroom.

Cursusoverzicht

video
Hoe Krijg Ik Een Gezond Hart
Gezond hart
0 Uren 03 minuten00:03
Cholesterol
0 Uren 02 minuten00:02
Gezondheidstip Het verlagen van uw risico op een beroerte en hartaanval
0 Uren 03 minuten00:03
Cholesterol (met Vivian)
0 Uren 04 minuten00:04
Beroerte (CVA)
Hoe werkt het hart?
Video Engels
Healty Heart Remedy
boeken
Gezond Hart
Hart- en vaatziekten – voorkom een hoge bloeddruk
Hart en vaatziekten – E-book
E-book Engels
HealthyHeartRemedy
Gezond hart = Gezond eten
Gezonde voeding
Eating Healthy

Cursusbeoordelingen

 1. Henk Hilbert schreef:

  Toen ik deze cursus kocht was ik sceptisch. Vaak valt het tegen. Hier echter niet. De video’s zijn leuk en vooral erg praktisch. Waar ik erg blij van werd is het vele bonusmateriaal. Je kunt uren doorbrengen in extra video’s en e-books. Daarom 5 sterren van mij.
  Groeten, Henk

 2. Karel P. schreef:

  Zeer goede cursus
  Goeie cursus, ik heb er veel van geleerd, ik geef 5 sterren.

 3. Eric schreef:

  Redelijk qua inhoud. Het is vrij standaard, vergt geen nieuwe inzichten, maar voor wie er zich nog niet in verdiept heeft is het een goed begin.

BESTEL DEZE CURSUS
 • 79.00
 • 12 maanden

Volg ons op Facebook