Interplein Academy

Alles over Reuma

Reumatische klachten dienen altijd te worden beoordeeld en behandeld door een (homeopathisch) arts/deskundige en een fysiotherapeut. In overleg kunt u de behandeling zelf ondersteunen met homeopathische geneesmiddelen.

11 INGESCHREVEN STUDENTEN

Cursus over reuma

Onder het begrip reuma wordt een groot aantal aandoeningen samengevat die de gewrichten, spieren en pezen aantasten. De grootste groep bestaat uit:

 

 • artrose: kraakbeenverruwing in een gewricht; wordt apart beschreven onder ‘Artrose’;
 • reumatoïde arthritis (ook wel: primair chronisch reuma): een ontsteking van meerdere gewrichten, met pijn en zwelling, vervorming of bewegingsbeperking;
 • de ziekte van Bechterew: een gewrichtsontsteking die leidt tot verbening van de wervelkolom en van de gewrichten tussen het heiligbeen en heupbeen;
 • jicht: specifieke gewrichtsontsteking door ophoping van urinezuur; apart beschreven onder `Jicht’;
 • fibromyalgie: een chronische, zeurende pijn in aanhechtingsplaatsen van pezen en gewrichtsbanden in nek, schouders, ellebogen, polsen, heupen en knieën.

 

Reumatische klachten hebben met elkaar gemeen dat ze pijn en stijfheid veroorzaken. De klachten worden vaak beïnvloed door de weersomstandigheden: meestal verergeren ze dan door koud en vochtig weer, zelden door warm en droog weer. Een goede voeding is erg belangrijk. Beperk de hoeveelheid dierlijk eiwit (vlees, vis en kaas), koffie, suiker en zout. Eet regelmatig rauwkost en fruit. Blijf in beweging (wandelen, fietsen, zwemmen).

Reumatische klachten dienen altijd te worden beoordeeld en behandeld door een (homeopathisch) arts/deskundige en een fysiotherapeut. In overleg kunt u de behandeling zelf ondersteunen met homeopathische geneesmiddelen.

Bij reuma bereikt u de beste resultaten door een combinatie van een inwendig en een uitwendig middel te kiezen.

Cursusoverzicht

Hoe heet die ziekte ook al weer FIBROMYALGIE
Actrose

Cursusbeoordelingen

 1. Freek Manen schreef:

  Leuke cursus. Interessante filmpjes, leuk bonus materiaal en veel handige tips. Zeker nuttig voor meer verdieping!

 2. Henk Hilbert schreef:

  Ik heb veel geleerd over Reuma. De video’s zijn mooi samengesteld. De bonussen breed. Ik geef de volle 5 sterren.

 3. Karel P. schreef:

  Zeer goede cursus
  Goeie cursus, ik heb er veel van geleerd, ik geef 5 sterren.

BETALENDE CURSUS
 • BETALEND
 • 12 maanden

Volg ons op Facebook