Interplein Academy

Camtasia and how to make videos

Videomarketing is een steeds belangrijker onderdeel binnen online marketing. Voor het opnemen van video’s heb je programmeur nodig. Hierin is Camtasia het meest gebruikte programma. Hiermee kun je bijvoorbeeld laten zien hoe je site werkt.

28 INGESCHREVEN STUDENTEN

camatasia and videos

The courses are in English.

Dutch / Nederlands: De cursussen zijn grotendeels Nederlands ondertiteld. Deze ondertiteling kun je activeren via Youtube.

Videomarketing is een steeds belangrijker onderdeel binnen online marketing. Voor het opnemen van video’s heb je programmatuur nodig. Hierin is Camtasia het meest gebruikte programma. Hiermee kun je bijvoorbeeld laten zien hoe je site werkt.

Camtasia Studio is software om schermopnames mee op te nemen, te bewerken en te exporteren naar een videobestand. Daarnaast kunt u met Camtasia Studio webcamopnames vastleggen, voice-overs opnemen en uw schermopnames verrijken met eigen gemaakte videobeelden en foto’s.
Camtasia Studio wordt voornamelijk gebruikt om tutorials te maken. Denk hierbij aan het uitleggen van computerapplicaties, het gebruik van het intranet of cms-systemen in uw bedrijf of het uitleggen van webdiensten en social media applicaties.

Het opnemen van een goede tutorial met Camtasia Studio is minder moeilijk dan het lijkt. In deze workshop leggen we u de belangrijkste opnamefuncties uit die u moet weten voordat u uw beeldscherm gaat opnemen met Camtasia Studio om zo tot een goed resultaat te komen.

Voor het maken van tutorials met als doel andere mensen iets uit te leggen over het gebruik van een computer, internetdienst of softwareprogramma, is een programma waarmee u schermopnames van de pc kunt vastleggen vereist. Camtasia Studio is hiervoor één van de meest gebruikte programma’s. Camtasia Studio stelt u niet alleen in staat om schermopnames te maken, maar u kunt tevens de opgenomen beelden daarna bewerken om ze vervolgens naar verschillende eindformaten te publiceren.

Het opnemen van een tutorial vergt de nodige concentratie en ervaring. Moeilijk is het niet, mits u stapsgewijs te werk gaat. U bepaalt zelf de complexheid van de opname. Het is aan te raden in het begin simpel te beginnen om vertrouwd te raken met het Camtasia Studio Recorder, zodat u daarna minder moeite hebt met het maken van een tutorial zodra de complexiteit toeneemt.

Ook u kunt deze workshop volgen, want het is mogelijk om Camtasia Studio dertig dagen gratis uit te proberen. Surf voor een trail-versie naar www.techsmith.com en installeer Camtasia Studio.

Cursusoverzicht

Creating videos with Camtasia – 64 min videos
Video Marketing Made Easy (90 min videos and repots)
Free Animated background videos
Royalty Free Music
YouTube Marketing Excellence Pack
Youtube 2016

Cursusbeoordelingen

  1. Freek Manen schreef:

    Ik heb veel geleerd van de cursus. De video’s zijn mooi bewerkt. De cursus zelf ook nog simpel, en daarnaast staat het goed op je CV!

BETALENDE CURSUS
  • BETALEND
  • 12 maanden

Volg ons op Facebook