Interplein Academy

Slapen – Gezond Slapen & Slaapstoornissen

Deze cursus is tot stand gekomen als samenwerking tussen Stichting Gezondheid en Alex Schuitemaker, eigenaar van www.inslaap.nl. In deze cursus worden je de basisbegrippen van slaapstoornissen bijgebracht.

72 INGESCHREVEN STUDENTEN

Cursus Slaapstoornissen

Slaap is een periode van rust voor ons lichaam en geest. Tijdens de slaap treden er diverse veranderingen op in ons lichaam: onze spieren ontspannen zich, hersengolven vertragen, maar ook onze hartslag en ademhaling vertraagt. Al deze fysiologische veranderingen hebben vaak één belangrijk gevolg: je uitgerust voelen. Op deze manier kun je de volgende dag weer met voldoende concentratievermogen aan de slag. Immers kennen we vast allemaal wel het gevoel van ‘niet uitgerust’ ofwel ‘moe’ zijn.

Slaapstoornissen

Helaas slaapt niet iedereen even goed. Sommige mensen hebben dan ook (tijdelijk of permanent) last van, zogenoemde, slaapstoornissen. Deze stoornissen kenmerken zich door het niet of nauwelijks kunnen slapen en vloeien voort uit zowel lichamelijke als psychische problemen. Slaapstoornissen komen in alle vormen en maten voor en uiten zich bij iedere persoon anders. Zo hebben wij allemaal te kampen met slaapapneus, dit zijn ademhalingspauzes van tenminste 10 seconden in onze slaap. Iemand die lijdt aan het slaapapneusyndroom heeft hier echter in veel sterkere mate last van, vaak resulterend in een minder diepe slaap.

Deze cursus en alle gerelateerde materialen zijn in het Nederlands. Dezelfde cursus is ook beschikbaar in een Engelse vertaling; zie http://interplein.nl/course/sleep-disorders/.

 

 

Cursusoverzicht

Slaapstoornissen – cursusboek
Hoe leer ik gezond slapen?
CBS – 1 op 5 Nederlanders slaapt slecht
Slaaphygiëne – informatieblad
Bonus
Slaapproblemen – Gesprek met een Kinderarts
0 Uren 16 minuten00:16
Jetlag
Slaapapneu
Engels
Sleep Disorders
Insomniac (Slaapstoornis – Engels)
Sleep is your superpower (Engels)
Toets

Cursusbeoordelingen

 1. Henk Hilbert schreef:

  Leuke video’s. De uitleg is duidelijk. Veel praktische tips.
  Bedankt voor de training!😉

 2. Karel P. schreef:

  Zeer goede cursus
  Goeie cursus, ik heb er veel van geleerd, ik geef 5 sterren.

BESTEL DEZE CURSUS
 • 79.00
 • 12 maanden

Volg ons op Facebook