• Geen producten in je winkelmand.

Je bent zwanger, wat spannend! Tijdens je zwangerschap en na de geboorte van je kindje vinden er grote veranderingen plaats. …

99.00
Cursus toegang

1 jaar

Aantal studenten

988

Gemaakt door
IMNL & Stichting Gezondheid
Je bent zwanger, wat spannend! Tijdens je zwangerschap en na de geboorte van je kindje vinden er grote veranderingen plaats. Wat gaat er allemaal gebeuren en waar moet je rekening mee houden? Een zwangerschap is een belangrijk moment in je leven. Als aanstaande moeder (of vader) kun je je in het diepe gegooid voelen. Hoewel andere moeders meestal graag bereid zijn hun verhalen te delen, is er nog steeds veel dat je zelf zult moeten gaan uitvogelen. Iedere zwangerschap verloopt anders. Het is daarom van belang om de juiste zorg en het juiste onderzoek te krijgen tijdens het dragen van het kindje. Ook na de bevalling word je overladen met nieuwe informatie. Niet iedere moeder is hier op voorbereid. Want wat is nu eigenlijk een apgar-score en waar dien je rekening mee te houden als je borstvoeding wil geven? Bekijk de cursus “Gezonde zwangerschap “van een uur en leer van de vele tips. De tweede cursus neemt je mee in het verloop van de zwangerschap, van vóór de conceptie tot na de bevalling. Er is speciale aandacht voor afwijkingen die tijdens de zwangerschap kunnen ontstaan. De onderwerpen worden belicht aan de hand van video en animatie, en presentatrice Dieuwertje Blok gaat dieper op de materie in met specialisten van het St. Jansdalziekenhuis in Harderwijk.  

Zwangerschapsvoedingsgeheimen

  In deze HD videocursus leer je alles wat je moet weten over jouw voedingspatroon tijdens je zwangerschap. Er wordt ingegaan op allerlei verschillende aspecten van voeding. De diepgaande video’s bereiden je helemaal voor op alles wat je moet weten om goed te eten tijdens je zwangerschap: van het aantal calorieën dat je binnen moet krijgen, welke supplementen goed zijn, hoe je voedsel moet bereiden en ook wat je kunt doen als je allergisch of intolerant bent voor bepaalde voedingsmiddelen. Met deze videocursus ga je goed voorbereid je zwangerschap in, zodat jij als aanstaande moeder en je baby die op komst is een gezonde tijd tegemoet gaan.
 1. HD Videocursus zwangerschapsvoedingsgeheimen
In deze introductievideo krijg je een overzicht van wat deze cursus te bieden heeft. Het geeft wat achtergrond over het thema en leidt vervolgens in wat de hele reeks je gaat brengen.  
 1. Gezond voedingsplan tijdens de zwangerschap
Het is belangrijk dat je voedingspatroon tijdens je zwangerschap zo optimaal mogelijk is om jezelf gezond te houden en voor de beste groei van je baby te zorgen. In deze video wordt uitgelegd hoe je voedingsplan er uit kan zien, zodat je zeker weet dat je alles binnen krijgt om de groei van je kindje te ondersteunen.  
 1. Hoeveel calorieën moet je binnenkrijgen tijdens zwangerschap?
“Je eet voor twee” wordt vaak gebruikt als reden waarom een zwangere vrouw nog een keer op zou moeten scheppen. Maar is dat wel zo? Het zal je wellicht verbazen: je lichaam heeft wel meer calorieën nodig, maar daadwerkelijk voor twee eten, dat hoeft niet. In deze video wordt uitgelegd waar je op moet letten met betrekking tot je calorie-inname tijdens je zwangerschap.  
 1. Zwangerschapstrek en manieren om het te verslaan
Bijna iedereen kent wel verhalen van zwangeren die trek hadden in de gekste combinaties. Haring met slagroom, bijvoorbeeld. Je kunt alleen niet áltijd toegeven aan je zwangerschapstrek. In deze video leer je hoe je ermee om kunt gaan.  
 1. Vegetarisch eten tijdens de zwangerschap
Er zijn veel voedingswaarden die je uit vlees kunt halen, maar ook vegetariërs kunnen een gezonde zwangerschap hebben zonder dat ze vlees te hoeven eten. De sleutel zit in de juiste voedingsmiddelen vinden die bevatten wat je ook uit vlees kunt halen. Deze videoles helpt je voeding tijdens jouw zwangerschap te navigeren met een vegetarisch diet.  
 1. Voeding en dranken om te vermijden tijdens de zwangerschap
De meeste mensen weten wel dat je geen alcohol moet drinken als je zwanger bent en dat je rauwe vis ook van je menu moet laten, maar wist je dat er meer voedsel en drank is die je beter kunt vermijden terwijl je in verwachting bent? In deze videoles leggen we uit wat je beter kunt laten liggen tijdens je zwangerschap.  
 1. Voedselveiligheid tijdens de zwangerschap
Het is altijd belangrijk om veilig om te gaan met voedsel, maar als je zwanger bent is het nog belangrijker. Door voedsel overdraagbare ziekten kunnen niet alleen invloed op jou hebben, maar ook op je ongeboren kindje. Daarom moet je tijdens je zwangerschap extra voorzichtig zijn met hoe je je eten bereidt en wat je op welke manier eet.  
 1. Supplementen tijdens de zwangerschap
Als je in verwachting bent, dan heeft je lichaam een heleboel voedingsstoffen nodig om ervoor te zorgen dat je groeiende kindje gezond is en blijft. Soms betekent dat dat je supplementen kunt gebruiken om bepaalde stoffen binnen te krijgen die je niet uit eten haalt. Maar wat is er veilig en wat niet? In deze videoles leer je wat veilig is en waarbij je beter het advies van je arts kunt zoeken voordat je een bepaald supplement gebruikt.  
 1. Zwangerschap navigeren met voedselallergie of voedselintolerantie
De kans is groot dat je erg voorzichtig bent met wat je in je mond stopt als je een voedselallergie of -intolerantie hebt. Als je in verwachting bent, dan wordt er allerlei voedsel aangeraden omdat je daar nodige voedingsstoffen uit kunt halen, alleen de kans bestaat dat je allergisch bent voor wat aanbevolen wordt. In deze video helpen we je om vervangingen te vinden zodat je toch de belangrijke voedingsstoffen binnen krijgt die jij en je groeiende kindje nodig hebben.  
 1. Voedingsbehoeften tijdens de zwangerschap
In eerdere video’s heb je algemene uitleg gekregen over wat je nodig hebt met betrekking tot verschillende voedselgroepen. Deze videoles gaat dieper in op wat je in welk stadium nodig hebt aan extra voedingswaarden en wat je het beste kunt consumeren om dat op een gezonde manier te doen.  
 1. Ontrafelde zwangerschapsmythes over eten
Er zijn veel mythes die te maken hebben met zwangerschap, en dan met name wat invloed heeft op de zwangerschap. Dat scherp eten weeën opwekt bijvoorbeeld, of . Maar hoe zit dat nou echt? In deze video ontrafelen we tien van de meest gehoorde mythes met betrekking tot voeding tijdens de zwangerschap.  
 1. Tips voor het verlichten van ochtendmisselijkheid door middel van eten
De meeste zwangere vrouwen zullen tijdens hun zwangerschap te maken hebben met ochtendmisselijkheid. Gelukkig zijn er ook manieren om deze vorm van misselijkheid te verlichten. In deze video delen we een scala aan tips hoe je ervoor kan zorgen dat je zo min mogelijk last hebt van ochtendmisselijkheid.  
 1. Do’s en don’ts voor moeders met zwangerschapsdiabetes
Als je zwanger bent, kun je ook zwangerschapsdiabetes (ook wel diabetes gravitum of Gestational Diabetes Mellitus (GDM) genoemd) oplopen. Dit is een tijdelijke vorm van diabetes die een grote impact kan hebben op jou en je kind. Met deze videoles leer je waar je rekening mee moet houden als je het ontwikkelt, om ervoor te zorgen dat je een zo gezond mogelijke zwangerschap hebt en er geen complicaties optreden.  
 1. Wat gebeurt er als een zwangere moeder niet goed eet?
Met zo veel informatie die op je af komt tijdens je zwangerschap, is het geen wonder dat deze vraag erg veel gesteld wordt. Wat gebeurt er als je niet goed eet terwijl je in verwachting bent? Zwangere vrouwen verwachten vaak dat er veel mis kan gaan met de baby als ze niet goed eten, maar een moeder kan zelf ook problemen ervaren als ze niet voldoende eet. In deze videoles leer je wat er gebeurt als je niet goed genoeg eet en hoe je dit kunt voorkomen.  
 1. Eet je door postpartumdepressie heen
Sommige nieuwe moeders krijgen te maken met postpartumdepressie. Hoewel de precieze oorzaak nog niet is achterhaald, zijn er wel een aantal risicofactoren die meespelen. Een daarvan is je voedingspatroon. Door meer te eten van bepaalde voedingsmiddelen en minder van andere, kun je de symptomen van een postpartumdepressie verlichten of zelfs voorkomen. In deze videoles leer je hoe een juist voedingspatroon je kan helpen je door een postpartumdepressie heen te slaan.
Inclusief Engels E-book
  Bonussen 17 E-books en de cursus (Engels) Fit To Be Pregnant OTO

Cursus inhoud

  • Cursus Gezonde Zwangerschap 00:00:00
  • Zwanger en voeding 00:00:00
  • Conceptie 00:06:00
  • Onderzoek tijdens de zwangerschap 00:11:00
  • De bevalling 00:04:00
  • Zwangerschap van maand tot maand 00:05:00
  • Apgarscore 00:00:00
  • Borstvoeding 00:00:00
  • Erfelijkheid 00:07:00
  • Spina Bifida 00:05:00
  • Syndroom van Down 00:05:00
  • Pregnant ebooks 00:00:00
  • Fit To Be Pregnant mp3 and e-book 00:00:00
  • Cursus Zwangerschap 00:00:00

Cursus reviews

© Interplein Academy